top of page

Q-Tapas - Iberia

>> Een warme en muzikale  reis over het Iberische schiereiland <<

 

Poliana Vieira - Canta

Poliana was in het voorjaar van 2020 te zien in het landelijke tv-programma “We Want More” (SBS6), waarin alle juryleden bijna vergaten te drukken door de ontroering van haar optreden met “Amar pelos dois” van de Portugese Songfestival winnaar Salvador Sobral. In haar theatertour bezingt singer-songwriter, Music Matters Award Winnaar (2012) en Muziek Ambassadrice van Rotterdam (2013) Poliana Vieira haar twee muzikale werelden: haar eigen Portugese en Engelstalige soul & worldjazz composities.  Zij maakt die o.a. met gitarist en producer Nike Laos.  Haar bestaande muzikale erfgoed, dat zij met haar oom en pianist Toy Vieira (Cesária Évora, Lura) speelt, bestaat uit traditionele muziek uit Kaapverdië en Portugal (de melancholische mornas, de vrolijke coladeras, fado). Poliana groeide hiermee op  en dit heeft haar sound en persoonlijkheid mede gevormd.

 

Jeff Heijne & Conchita Boon - Cambio

“Onze relaties met verschillende mensen, onze overtuigingen, ons lichaam, de straat waarin we zijn opgegroeid: alles in en om ons heen is constant veranderend.” Jeff Heijne en Conchita Boon vertellen door de flamencogitaar en -dans met pure oprechte emotie hun persoonlijke levensverhalen. In de voorstelling CAMBIO komen twee bijzondere kunstvormen samen: de verrassend intrigerende flamencodans van Conchita Boon en de fijngevoelige contrastrijke muziek van flamencogitarist Jeff Heijne. Met eigen choreografieën en composities vertellen Conchita en Jeff intieme en persoonlijke levensverhalen, ontstaan in tijden van constante verandering. Onderwerpen als herinneringen aan dierbaren, geboorte, eenzaamheid, liefde en veranderingen in de natuur en maatschappij komen aan bod. Conchita en Jeff halen inspiratie uit klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. Met flamenco en pure oprechte emotie als uitgangspunt creëren ze een compleet eigen stijl. Vernieuwend en betoverend!

 

Maria de Fatima – Met ziel en zang

Tijdens de gedwongen rustperiode van de coronacrisis maakte Fado diva Maria de Fátima haar meest persoonlijke programma 'Met Ziel en Zang.' Daarin ligt de nadruk op nieuw eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen. Uiteraard zal ook de traditionele fado niet ontbreken. Maria is tenslotte de 'meest waardige erfgename van  Amália Rodrigues'. (Volkskrant). Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, Lissabon, staat al 45 jaar op de planken. In 2016 ontving zij een hoge presidentiële onderscheiding voor haar verdienste voor de Portugese cultuur, de Ordem do Infante Dom Henrique. In Nederland won zij in 2011 de zangcompetitie Top 2000 'de Covers. In het programma We Want More van SBS 6 behaalde zij in 2020 de vierde plek in de finale. Volgens juryleden Trijntje Oosterhuis en Ali B was haar vertolking van het nummer 'Laat me' beter dan het origineel.

Garantie € 3.575,- | uitkoop  € 3.975,-

bottom of page