top of page

Q-Tapas - Kleinkunst

>> Hoe dit drieluik GROOT kan zijn in KLEINkunst <<

 

Oukje den Hollander – Idyllen

Gegrepen door de poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer heeft zangeres Oukje den Hollander - in samenwerking met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts – teksten uit zijn bundel 'Idyllen' en gedichten uit zijn verzameld werk 'De man van vele manieren' op muziek gezet. Haar album 'Idyllen' werd lovend ontvangen. NRC bekroonde de plaat met vier sterren: „Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen“. In dit theatrale concert brengen Oukje den Hollander en Marijn Korff de Gidts de nummers live, met een scala aan instrumenten. Oukje vertelt waarom deze gedichten haar zo raken, over haar contact met Ilja Pfeijffer en hoe de nummers tot stand gekomen zijn. Hoe te leven en lief te hebben in een steeds harder wordende wereld?

 

Glasboer – Tot straks!

Je maakt een rigoreuze wending, of je stort je vólop in het leven dat je al leidde. Over deze keuze gaat de muzikaal theatrale voorstelling van Gabriëlle Glasbeek. Voorheen toerde ze 20 jaar lang met Vrouw Holland langs de theaters, daarna solo. Waarna de vraag zich aandiende : dat podium, is dat nou echt nodig? Gelukkig ontmoette ze gitarist Robert van der Tol (Vis á Vis, Dogtroep) om met hem samen zichzelf zingend en stuiterend onder de loep te nemen. Aan de hand van voor-oorlogse filmbeelden uit het familiearchief, verloren mannen en ander dwarszittende types, is het een persoonlijke, intieme en interactieve voorstelling geworden. Glasboer gaat samen met het publiek op zoek naar De Drijfveer. Met maar één conclusie: Tot Straks!

 

Beatrice van der Poel – Na de stilte...

Singer-songwriter, theatermaakster, stemactrice en Nederlandstalig chansonnière Beatrice is eigenzinnig en wars van hokjes. Selfmade en dol op Blues, Soul, Pop, Jazz en de klank van de Nederlandse taal. Haar gewaagde vertalingen van Jimi Hendrix worden zeer goed ontvangen. Tijdens de lockdown in 2020 schreef ze in opdracht van NPO Radio 5 het liedje “Na De Stilte”. Een ode aan de plotselinge rust en stilstand. Nu er weer licht aan het eind van de tunnel is, barst het los! Dit is ook het startschot om na de stilte weer muziek te maken. Beatrice en gitarist Tim Eijmaal (Sven Hammond / Matt Simons) spelen naast vertalingen van Jimi Hendrix ook de kersverse stukken van een nieuw album dat dit jaar verwacht wordt. Een programma waarin wordt stilgestaan bij de verwarring en verontrusting van de afgelopen gestolde tijd, over kwetsbaarheid, wonderlijke eenzaamheid en de schoonheid van een lege lucht…

Garantie € 2.975,- | uitkoop  € 3.475,-

bottom of page