top of page

Q-Tapas - Gevoelige snaar

>> Word geraakt! De snaar als basis voor een waaier
aan smaken  <<

 

De Corte en Consorten – De Wekroep

Jules de Corte (1924 – 1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: ‘een singer-songwriter’ van zijn tijd. Hij trad veertig jaar op voor radio en televisie, in theaters, in kroegen en gevangenissen. Op 71 jarige leeftijd overleed Jules de Corte. ‘Intussen ben ik zijn muziek goed gaan beluisteren en ben ik het ook gaan waarderen’, zegt Ernst de Corte. ‘Speurend door de 3.000 liedjes die Jules schreef, zocht ik naar wat hij nog meer te vertellen had. Zo heb ik hem beter leren kennen. Op veel dingen die ik nog aan hem wilde vragen vond ik het antwoord in zijn teksten. Zonde om die liedjes te laten verstoffen, vindt Ernst. ‘Als je niet oppast raakt Jules’ repertoire vergeten.’ Daarom treedt Ernst op in het land om het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek te brengen. In zijn concertreeks zingt en speelt Ernst een mix van vrolijk werk en verdiepend repertoire. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten. ‘Die naam was nog een idee van mijn vader.’

 

Erwin van Ligten - Solo

Gitaarvirtuoos, zanger, componist staat dit seizoen in de theaters met  de “Jimi Hendrix 50th Anniversary Theatre Tour”.  Voor het volgend seizoen werkt hij aan zijn solotour, een programma met een diversiteit aan songs en instrumentale stukken. Een tour waarbij zijn kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Erwin die tot nu toe hoofdzakelijk actief was als begeleider van vele topartiesten, staat het komende jaar zelf centraal als musicus. Met optredens waarin juist zijn akoestische gitaarspel vanuit zijn herkenbare Indische roots centraal staat. Op akoestische gitaar en met zijn stem weet Erwin zijn publiek tot het bot te raken en te ontroeren. Behalve zijn eigen nummers komen ook interpretaties van songs van zijn helden Jackson Brown, Jimmi Hendrix, Ry Cooder, Chris Robinson e.a. aan bod. Een avond met Erwin van Ligten is een avond om je vingers bij af te likken, een avond die de bezoeker ontroert, een avond met een fantastische en unieke gitarist!

 

Iris van Nuland – Viool à gogo (Pianist Alfredo van de Munt)


Van tango en barok tot hedendaagse klassieke muziek, van Piazzolla via Bach en Mozart naar bijvoorbeeld Lutoslawski. Dat is het gevarieerde en toegankelijk programma "Viool à gogo." Een reis door de hoogtepunten van de klassieke muziek door de eeuwen heen, gespeeld door violiste Iris van Nuland, waarbij zij begeleid wordt door pianist Alfredo van de Munt. Iris wint in 2020 de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours, de belangrijkste prijs voor jonge klassieke musici. De jury spreekt over "Een leeuwin op de viool." In 2016 wint Iris het RTL4 tv-programma Superkids. In 2013 wint Iris samen met celliste Emma van Schadewijk als Duo Decivo de Talentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam. Ook trad ze al op met Racoon op het afgeladen stadsplein in Goes en speelde met Roel van Velzen voor koningin Màxima in een uitverkocht Ahoy Rotterdam tijdens Het Kerst Muziekgala. Alfredo behaalt In 2014 de eerste prijs in de tweede categorie van de Steinway Competition in het Concertgebouw van Amsterdam en eveneens de eerste prijs van de International Tartini Competition in Piran (Slovenië). 
In 2012 wint Alfredo de eerste prijs (cat.A) van de Cavatine-competitie in Namen.

WhatsApp Image 2021-09-06 at 19.09.31.jpeg

Garantie € 2.975,- | uitkoop  € 3.375,-

bottom of page