top of page

Q-Tapas - Wereldsteden

>> Een city trip langs Berlijn, Rotterdam en van onze
hoofdstad naar Parijs <<

Marlies du Mosch – Tale of a City

Pianist en componist Marlies du Mosch heeft onlangs haar eerste piano-soloalbum uitgebracht met de titel Tale of a City. In filmische sferen en minimalistische klanken vertelt ze het verhaal over de stilte van de stad. Want ook al woont Marlies in de bruisende stad Rotterdam, de stilte die er ook te vinden is blijft haar fascineren. 'Tot stilstand komen en beseffen dat de wereld om je heen doorraast, dat probeer ik te vangen in muziek. Composities die je laten ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven'. Eerder zette ze gedichten van toenmalig Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr op muziek. Dat groeide uit tot een nationaal evenement in Paradiso met het Metropole Orkest en solisten Ricky Koole en Viggo Waas. Ook vroeg André Heuvelman, voormalig solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Du Mosch om een heel album voor hem te componeren. Dat werd Enchantement, uitgevoerd door André en haarzelf op piano. Nu is de tijd aangebroken voor Marlies om met solistisch werk naar buiten te komen. Tale of a City neemt je mee in haar muzikale vertellingen.

 

Ludique! – From Berlin with Love

Na een succesvolle tournee met optredens in binnen- en buitenland, o.a. Amsterdam, Utrecht, Antwerpen, Gent, Wenen en Berlijn, komen de theatermakers Gerald Drent en Martijn Mulders, onder de naam LUDIQUE! naar het theater. Vol trots presenteren zij u, onder bezielde begeleiding van pianovirtuoos Guus van Wolde, hun internationaal gelauwerde muziektheatervoorstelling “From BERLIN with Love”.Tijdens deze voorstelling wordt het publiek op geheel eigen wijze meegenomen op een persoonlijke, muzikale reis door hun Wonderlijke Wereld, van BERTOLD BRECHT tot HILDEGARD KNEF, van MARLENE DIETRICH tot NINA HAGEN, van BROADWAY naar BERLIJN!  Met uit het leven gegrepen liederen, van klassieke aria's tot eigen gecomponeerd werk, afgewisseld door luisterrijke anekdotes, doorbreken zij de waan van de dag en verbinden zij moeiteloos schijnbare tegenstellingen in een uniek theaterconcert waarin u verrassend veel herkenning zult ervaren. Een liefdesverklaring en hedendaagse ode aan de stad die LUDIQUE! het hart gestolen heeft: BERLIJN

 

Katell – Retour Amsterdam Paris

Met haar theatervoorstellingen en optredens bij verschillende televisieprogramma’s heeft Katell vele harten sneller laten kloppen voor het Franse chanson. In haar nieuwe muziekprogramma laat ze de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben. Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf, maar ook Stromae. En pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Vaak in een verassend, akoestisch jasje, waarbij Katell sommige van oorsprong Nederlandse nummers in het Frans zingt of juist Franse liedjes in het Nederlands uitvoert. De soms fluwelen en soms krachtige zang van deze in Frankrijk geboren rasartieste raakt je diep in je hart.  Retour Amsterdam-Paris is als een boeiende treinreis langs de hoogtepunten van de Nederlandse en Franse cultuur.

Garantie € 3.275,- | uitkoop  € 3.675,-

bottom of page